Lipit de zid, in dosul halelor, taranul isi pandeste victima. O vede cum se apropie, scurgandu-se pe strada. Urmele sevrajului i se cunosc de la 100 de pasi: bale la gura, privire goala. E prada sigura: de trei ori a fost la dezintoxicare si de fiecare data a sarit gardul, aruncandu-se in bratele primului dealer.


La ultima internare si-a atacat medicul, varandu-i tratamentul pe gat. Scena a fost oribila: medicul era sa moara sufocat cu iaurtul cu fructe. Narcomana ajunge mai mult moarta decat vie.
- Ce-ti dau?
- De oaie. Da mai fara sare.

Taranul vara mana sub cojoc. Scoate doza, inhata banii. Marfa e din ce in ce mai scumpa: de cand nevasta-sa infunda Jilava pentru cultivare de caise in vederea compotului, trebuie sa se descurce singur. A fost prinsa cu doua borcane. Mascatii au latit-o intre tarabe. I-au dat zece ani de fiecare borcan.

Isi sterge o lacrima si priveste spre nepotu Marinica. Sade in caruta, cu fetisoara aia nevinovata. Are trei anisori, da deja stie sa zica "Nu-i branza mea, nene mascatule. A lasat-o aci un domn de la oras". Pentru el munceste, pentru el risca totul.

Cand va strange intreaga Suma, ii va zice: "Na! Sa nu treci prin ce-am patimit io cu ma-ta mare. Du-te de-ti scoate certificat european de producator".

Multumim Ionut G.