Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, a declarat joi, la București, că atât ea, cât și Uniunea Europeană solicită eliberarea oricărui jurnalist reținut ilegal în Venezuela.

"Există solidaritate comună față de colegii dumneavoastră, iar UE cere ferm eliberarea oricărui jurnalist reținut sau oprit fără niciun motiv. Noi credem cu fermitate că toți jurnaliștii trebuie să își exercite atribuțiile și responsabilitățile aferente profesiei lor. UE va continua să fie peste tot în lume, inclsuiv în Venezuela, pentru a susține libertatea presei și protejarea jurnaliștilor. Solicit personal eliberarea colegilor dumnevoastră din Caracas (Venezuela - n.r.)", a declarat Federica Mogherini în cadrul unei conferințe de presă, în ultima zi a Reuniunii informale a miniștrilor Apărării din UE.

Mogherini a mai adăugat că acest subiect va fi dezbătut mai pe larg la Reuniunea informală a miniștrilor de Externe din UE, eveniment care are loc tot joi, la Palatul Băncii Naționale.

Un reporter spaniol și un producător TV columbian au fost arestați miercuri la Caracas, iar ulterior au mai fost arestați doi jurnaliști francezi care relatau despre criza din Venezuela.