Finlanda a anunțat redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu noul coronavirus, o listă care nu include și România.

Restricțiile de călătorie dintre Finlanda și mai multe state membre UE și țări terțe vor fi ridicate începând cu 13 iulie, a anunțat miercuri Guvernul. Pe listă se află Olanda, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovenia, Slovacia, Ungaria, Elveția și Liechtenstein, țări în care situația epidemoilogică e stabilă.

Ministrul de interne Maria Ohisalo a precizat că pe listă intră țări care au avut mai puțin de opt cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni,

Maria Ohisalo a mai precizat că Finlanda ia în considerare și ridicarea restricțiilor pentru țări care nu au mai mult de 10 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 la 100.000 de locuitori în 14 zile, relatează Yle.fi.

Călătoriile vor fi permise și înspre și dinspre Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino și Vatican.

Tot din 13 iulie, restricțiile de călătorie vor fi ridicate pentru mai multe state non-europene, în aceleași condiții: Algeria, Australia, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Ruanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay și China.

Finlanda va revizui lista peste două săptămâni.

Pe 15 iunie au fost ridicate restricțiile pentru Estonia, Letonia, Lituania, Danemarca, Norvegia și Islanda. 

Rămân în vigoare restricțiile pentru Suedia, Spania și Marea Britanie, dar și pentru Bulgaria, Croația, Luxemburg, Portugalia, România, Monaco, Polonia și Cehia. Autoritățile finlandeze recomandă carantina pentru turiștii din aceste țări.