Deputatul PNL Florin Roman a anunțat, luni, că preia funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților pentru o perioadă de două săptămâni, după ce Biroul permanent al forului legislativ a luat o decizie în acest sens.

"În această după-amiază, Biroul Permanent al Camerei Deputaților s-a întrunit în ședință, după vacantarea funcției de președinte a Camerei Deputaților în plenul Camerei. După vacantare s-a discutat în Biroul Permanent și s-a luat decizia ca această funcție să fie preluată interimar, pentru o perioadă de două săptămâni, de subsemnatul. Interimatul presupune în primul rând ceea ce se va întâmpla mâine și poimâine în Parlament. Împreună cu colegii de la Senat avem un Birou Permanent la ora 18,00, unde vom aproba calendarul audierilor în comisii și unde vom stabili și pentru ziua de miercuri foarte probabil ziua de învestire a noului Guvern", a declarat Roman la Parlament, la finalul ședinței Biroului Permanent al Camerei Deputaților, informează Agerpres.

El a susținut că discuția din cadrul Biroului Permanent a fost una "colegială".

"A fost discuția și despre o conducere rotativă pentru această perioadă de oarecum instabilitate și la nivelul Camerei Deputaților. S-a ajuns la această soluție. A fost un vot - șapte pentru această propunere și cinci colegi care au fost prezenți, dar care nu au votat", a adăugat deputatul PNL.

Florin Roman a fost numit în funcție timp de două săptămâni cu voturile PNL, USR și UDMR.

+++

În 2017, deputatul Florin Roman anunța că va intra în greva foamei în fața biroului președintelui Camerei Deputaților de atunci, Liviu Dragnea, în semn de protest față de indiferența Guvernului în ceea ce privește finanțarea Monumentului Unirii de la Alba Iulia.

Roman a ieșit din greva foamei în trei ore, în urma unei discuții cu Liviu Dragnea care a dus la alocarea de către Ministerul Culturii a 18,8 milioane de lei pentru finanțarea monumentului de la Alba Iulia.

Ludovic Orban a demisionat oficial de la șefia Camerei Deputaților

Mai mult pe EurActiv »