Circa 40 de copii de la Școala Gimnazială nr. 40 din Galați au fost internați, joi, în urma unor probleme digestive, scrie Monitorul de Galați. Între timp, la Pitești s-a descoperit că mai mulți copii au mâncat brânză de vaci infestată cu e.coli.

UPDATE

Zeci de elevi din clasele I și a II-a de la Școala numărul 16 din Pitești au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce, joia trecută, au mâncat la after-school, la Școala nr. 16, din Pitești, iar sâmbătă seară au apărut primele simptome.  Toți copiii au afirmat că au consumat branză telemea vrac cu smântână și mămăligă.

DSVA Argeș a anunțat, joi, că brânza de vacă dată copiilor de la această școală era infestată cu bacteria r.coli și cu stafilococ, potrivit rezultatelelor parțiale ale analizelor pe alimentele ridicate de la firma de catering care livra mâncarea elevilor de la after-school, relatează News.ro.

+++ 

UPDATE

"Prezintă probleme digestive consecutive ingestiei de lapte. Problemele au apărut la câteva minute după ingestie", a declarat prof. dr. Aurel Nechita, de la Spitalul de Copii Galați, care a precizat că 36 de copii au prezentat astfel de probleme.

Inspectoratul Școlar Județean a oprit deocamdată distribuirea de lapte către elevi. "Vom vedea ce ni se mai comunică, dar deocamdată nu mai distribuim, astăzi (n.r. - joi), acest lapte. Așteptăm rezultatul analizelor", a precizat Mioara Enache, inspector școlar general, relatează Monitorul de Galați 

Părinții au fost chemați de urgență de către cadrele didactice și de către copii.

Este vorba de circa 40 elevi din clasele V - VIII de la Școala Gimnazială nr. 40 Iulia Hașdeu.

Potrivit B1 Tv, elevii au început să prezinte simptome ale unei toxiinfecții alimentare imediat după ce au consumat laptele distribuit în școală în cadrul programului "Laptele și cornul”.  

Miercuri, nouă elevi din Dragoslavele, județul Argeș, care acuzau probleme digestive, au fost transportați la spital.

Potrivit primelor date centralizate de Instituția Prefectului Argeș, copiii au început să se simtă rău după ce au consumat produsele lactate și de panificație distribuite în școală prin programul "Laptele și cornul".

Direcția de Sănătate Publică Argeș a început o anchetă în acest caz.