Extremiștii de dreapta din Berlin au creat cel puțin patru liste cu datele personale ale unor politicieni locali din PSD și Partidul Stânga, precum și jurnaliști. Aproximativ 1.000 de persoane se află pe aceste liste.

Listele au fost făcute în ultimii cinci ani și conțin date cu caracter personal, precum nume și prenume, adrese, numere de telefon și activități profesionale, potrivit unui răspuns al autorităților din Berlin la cererea unor deputați locali ai formațiunii Stânga, relatează publicația RBB24.de.

Poliția din Berlin a confiscat trei dintre liste în timpul unor percheziții făcute în urma unor atacuri ale extremiștilor de dreapta în Neukölln. Autoritățile nu au comunicat cine sunt autorii acestor liste, precizând în răspunsul la solicitarea celor doi politicieni de stânga Anne Helm și Niklas Schrader că e vorba de extremiști de dreapta.

Conform informațiilor RBB24, unul dintre principalii suspecți din seria de atacuri din Neukölln, neo-nazistul Sebastian T., care are mai multe antecedente penale, este autorul a cel puțin uneia dintre aceste "liste cu dușmani".

Polițiștii au mai găsit și o listă cu o hartă a adăposturilor din Berlin pentru solicitanții de azil.

Niklas Schrader crede că aceste liste sunt doar vârful aisbergului. El așteaptă investigații urgente și serioase, mai ales în cazul incendiului de la un adăpost pentru refugiați din Rudow, de la sfârșitul lunii aprilie.