Gheorghe Benea, fost director general al Companiei Naționale Loteria Română, a fost reținut de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, transmite Agerpres.

De asemenea, procurorii anticorupție  au dispus reținerea pentru 24 de ore și a lui Ovidiu Rîpanu, fost șef Serviciu Achiziții, pentru luare de mită, abuz în serviciu și spălare de bani.

Alte opt persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru 60 de zile pentru abuz în serviciu, luare de mită, complicitate la luare de mită și spălare de bani, în acest dosar care vizează un contract de furnizare de 182 de autovehicule în sistem buy-back, în valoare de peste 13 milioane de lei, pentru înlocuirea parcului auto al Loteriei Române. 

"La data de 17 mai 2010, conducerea Companiei Naționale Loteria Română a atribuit unei societăți comerciale cu activitate de comercializare autovehicule (dealer auto), administrată de suspectul Sorescu Nicolae Virgil, un contract de furnizare de 182 de autovehicule în sistem buy-back, în valoare de 13.386.378,73 lei pentru înlocuirea parcului auto al Loteriei Române. Contractul a fost inițiat, fundamentat și atribuit cu încălcarea prevederilor legale, prin licitație trucată anume pentru a favoriza respectiva societate comercială care a vândut astfel, Loteriei Române, autovehicule la un preț substanțial mai mare decât prețul pieței", arată DNA într-un comunicat.