Grupul parlamentar al minorităților spune că deputatul Mircovici a jignit în mod incalificabil poporul român și memoria celor care au murit în incendiul de la Colectiv, prin folosirea unor exprimări precum ”neam de slugă” cu referire la protestatari.

”Prin cele spuse, domnul Mircovici s-a plasat în afara respectului pe care un om, un parlamentar și un general al armatei române trebuie să îl manifeste față de poporul în mijlocul căruia trăiește, pe care îl reprezintă și pe care trebuie să îl apere. Domnul Mircovici a reușit prin cele spuse o triplă performanță nefericită, aceea de a insulta un popor, istoria sa și memoria unor oameni care au avut parte de o moarte îngrozitoare”, se arată într-un comunicat al Grupului parlamentar al minorităților naționale, semnat de liderul grupului, Varujan Pambuccian.

”Grupul nostru parlamentar se delimitează cu hotărâre de aceste afirmații, care prin gravitatea lor reprezintă o insultă fără precedent și sperăm singulară, adusă unui popor”, se mai arată în comunicat. 

Un neam de slugă se simte cu adevărat stăpân atunci când iese în stradă, a scris, pe Facebook, deputatul minorității bulgare Niculae Mircovici, referindu-se la protestele declanșate după incendiul de la Colectiv.

Acesta a mai scris că românii au rămas în istorie cu trădări de la Burebista la Antonescu, ”cu învățatul furtului și sperjurului din copilărie, cu zidirea Anei în zid în loc de găsirea soluției pentru ca zidul să nu se prăbușească, cu plânsetul pentru ciobanul ucis de cei doi vecini și prieteni, evident tot români, cu prostia și tupeul ca repere”.

”Acum am inventat democrația originală, mobilizare pe Facebook (la ordin evident), ieșit în stradă, anulat alegeri, făcut jocul cui trebuie și apoi bocetul slugii că o duce rău”, a precizat Mircovici, adăugând că a scris ”cu durere în suflet”.

Deputatul Mircovici a fost condamnat în trecut la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.