DIICOT anunță oficial decesul. Unchiul fetei, vineri seara: Ministrul Justiției a sunat familia spunându-i că decesul Alexandrei este confirmat de testele ADN. DIICOT s-a limitat la a transmite că a primit de la IML expertiza antropologică.

UPDATE 5 (sâmbătă, 12:00) 

"În urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceșanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată științific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinților Alexandrei", a transmis sâmbătă DIICOT, într-un comunicat de presă.

Concluzia a fost transmisă de Institutul Național de Medicină Legală (INML) către DIICOT vineri, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie transmis și raportul specialiștilor conținând aceleași date.

- fragment Comunicat de presă, DIICOT, 3 august -

Concluzia expertizei nu este o informație confidențială în cadrul urmăririi penale, ci este o informație de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată și neîntârziat anunțată, din respect și compasiune față de suferința pe care o resimte, având in vedere și solicitarea acesteia in același sens, respectiv de a nu lua cunoștință din alte surse de informare.În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele și pentru infracțiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.

La finalul activităților din ziua de astăzi (sâmbătă - n.r.), vom reveni cu un nou comunicat / declarație de presă și nu în ultimul rând, transmitem Condoleanțe familiei îndurerate! - 


UPDATE 4 (sâmbătă, 10:30): Cumpănașu vrea expertiză internațională a oaselor găsite în casa lui Dincă: Informarea Ministerului Justiției către familia mea nu mă face să cred deloc că Alexandra a fost arsă acolo 

UPDATE 2 (sâmbătă, 07:30) Testele ADN arată că în proporție de 99% oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei, transmite, pe surse, Agerpres.

DIICOT anunța vineri seara, printr-un comunicat de trei paragrafe, că a primit de la INML raportul de expertiză medico-legală antropologică privind fragmentele osoase și dentare găsite acasă la Gheorghe Dincă și așteaptă raportul asupra materialului genetic.

Newsweek.ro titra vineri seara că familia Măceșanu a fost anunțată că ADN-ul oaselor expertizate aparține fetei lor. În urma perchezițiilor de vineri de la casa lui Gheorghe Dincă, alte fragmente osoase și probe biologice au fost ridicate, urmând a fi analizate și acelea. Pe pagina Facebook, unchiul fetei scrie că "Alexandra este confirmată decedată de testele ADN".

"Ministrul Justiției l-a anunțat pe vărul meu. Am eșuat. Nu am reușit să salvez viața acestui minunat copil. Dacă aș fi aflat cu câteva ore mai devreme măcar de ora 21.00 joi... STATUL ESTE CEL CARE A OMORÂT-O!", scrie Cumpănașu, pe pagina Facebook.

Comunicatul DIICOT de vineri seara 

"În cursul acestei zile, Institutul Național de Medicină Legală a transmis DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos și dentar identificat în urma percheziției domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuința inculpatului Dincă Gheorghe. Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora", arată un comunicat emis de DIICOT vineri, 2 august, seara târziu.

HotNews.ro: Cumpănașu: ”Alexandra este confirmată decedată de testele ADN. Ministrul Justitiei l-a anuntat pe vărul meu” / Raportul oficial al IML va fi dat luni

Mediafax: Cazul de la Caracal | INML a trimis către DIICOT rezultatul analizei antropologice

 

Pe rețelele sociale, sunt mesaje de mobilizare pentru protestul din 10 august. Pentru Alexandra.

VIDEO LIVE EURACTIV.ro "Marș pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător"

Mai mult pe EurActiv »