Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, le-a cerut pentru prima data liderilor UE sa paraseasca sala daca doresc sa fumeze. Van Rompuy a facut declaratia la inceputul unui dineu de lucru ca urmare a plangerilor venite de la reprezentantii mai multor state membre care au reclamat faptul ca in incapere este prea mult fum.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, le-a cerut pentru prima data liderilor UE sa paraseasca sala de mese daca doresc sa fumeze.

Cladirea "Justus Lipsius", sediul Consiliului European, in care sunt organizate reuniuni la nivel inalt, este o zona in care fumatul este interzis, dar liderii europeni mai fumau cateva tigari la cina. Cu toate aceastea, noi restrictii au fost stabilite joi seara (24 martie) pentru sefi de stat si de guvern asezati sa manance si sa discute planurile economice, potrivit EUobserver.

Van Rompuy a facut declaratia la inceputul dineului de lucru ca urmare a plangerilor venite de la reprezenatii din mai multe state membre care au reclamat faptul ca in incapere este prea mult fum. Rompuy le-a cerut liderilor UE sa nu o considere o regula ci mai degrama o intelegere de onoare (gentleman's agreement)

"Nu sunt putini fumatori inraiti printre liderii UE, asa ca atmosfera devine destul de "cetoasa" acolo, uneori,", a declarat o sursa dintr-un stat membru important.

de Ionut Baias