Mișcarea civică Inițiativa România a sesizat luni PÎCCJ privind un posibil conflict de interese penal în cazul delegării atribuțiilor de Președinte al Camerei Deputaților de către Liviu Dragnea către Florin Iordache.

"Inițiativa România a sesizat Parchetul General în legătură cu posibila comitere a infracțiunii de conflict de interese de către Liviu Dragnea. Noi detalii, necunoscute până astăzi, privind circumstanțele redactării ordonanțelor de urgență pentru modificarea codurilor penale din 18, respectiv 31 ianuarie 2017. Mișcarea civică Inițiativa România a sesizat astăzi, 12 noiembrie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind un posibil conflict de interese penal în cazul delegării de către dl Liviu Dragnea a atribuțiilor de Președinte al Camerei Deputaților către dl Florin Iordache și sesizării de către acesta a Curții Constituționale în legătură cu revizuirea sentințelor sau eliminării din dosare penale a unor probelor, sub pretextul existenței unor protocoale de colaborare între parchete și SRI", se arată într-un comunicat de presă al Inițiativei.

De asemenea, Inițiativa România consideră că aspectele sesizate trebuie clarificate instituțional, guvernarea netransparentă, prin interpuși, devenind un modus operandi prin care inculpați sau infractori au ajuns să conducă România și să subordoneze instituțiile statului în folos personal, mai ales de natură penală. Este datoria noastră să acționăm în interesul respectării statului de drept și transparenței.