Inspectorii sanitari au efectuat, luni seară, un control la spitalul Bagdasar-Arseni, care a vizat situația pacientului în vârstă de 44 de ani, internat pe data de 10 iulie în urma accidentului din comuna Comana, județul Giurgiu.

Controlul a evidențiat nereguli legate de respectarea normelor de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție. Alte nereguli constatate sunt legate de gestionarea deșeurilor periculoase rezultate din activitățile medicale.

Luni seara nu au putut fi verificate, însă, documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea și Controlul Infecțiilor Nosocomiale și nici cele care privesc prestarea serviciilor de curățenie și dezinfecție.

Inspecția Sanitară a decis, așadar, extinderea controlului pe durata zilei de marți și derularea unei întregi operațiuni de recontrol. Va fi verificată situația respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare.

Controlul, care a fost efectuat împreună cu Departamentul Supraveghere din cadrul DSP București, a avut loc în urma informațiilor apărute legate de faptul că după ce pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronșic, rezultatele analizei bacteriologice au evidențiat prezența a două bacterii intraspitalicești, Klebsiella și Acinetobacter, ambele cu rezistență crescută la antibiotice.