Inspectoratul General pentru Imigrări anunță lansarea, vineri, a procedurii de încadrare prin concurs a 30 de posturi vacante, la nivel național.

Dintre acestea, 10 posturi scoase la concurs se adresează persoanelor cărora le-au încetat raporturile de serviciu și care îndeplinesc condițiile legale în vederea reîncadrării în activitate.

Pentru celelalte 20 de funcții poate candida orice persoană care îndeplinește condițiile prevăzute de legislația în vigoare, se arată într-un comunicat al IGP.

”Posturile au fost alocate în urma analizării necesității operative de la nivelul structurilor centrale și teritoriale, în vederea reducerii deficitului de personal.

Astfel, polițiștii nou încadrați vor lucra la structurile pentru imigrări din municipiul București și din județele Arad, Constanța, Tulcea, Ilfov, Mureș, Vaslui, Maramureș, Bistrița și Suceava, la Centrul de Cazare a Străinilor Luați în Custodie Publică Arad și la Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil de la Maramureș și Rădăuți (jud. Suceava).