Insula Belina și Brațul Pavel au revenit luni în administrarea Apelor Române, după ce Consiliul Județean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, informează Mediafax.

Consiliul Județean Teleorman a adoptat luni un proiect de hotărâre prin care Insula Belina și Brațul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Tel Drum.

Returnarea se face în baza aceleiași HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, și asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent președinte al Camerei Deputaților. Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman "în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Brațul Pavel”.

Potrivit articolului 3 al actului normativ, în cazul nefinalizării investiției în termen de 5 ani de la transmiterea părților de imobile, acestea revin în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române.În câteva săptămâni, această perioadă se încheie, iar în zona respectivă nu s-a realizat nimic în interes public, astfel că decizia a fost ca cele două obiective să revină, în mod firect, la Apele Române.

În ședința CJ Teleorman de luni s-a vorbit, totuși, despre niște elemente care ar indica „primirea cu dedicație” de către compania Teldrum a celor două obiective de interes public de la Dunăre.Astfel, consilierul județean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt niște „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea Consiliului Județean Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea și că acest lucru rezultă chiar din documente.

„Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei (factori decidenți din CJ Teleorman – n.r.) au făcut niște hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale și pe 16 ei le-au dat la Tel Drum. Și el (Dănuț Cristescu – n.r.) spune o poveste, că au luat obiectivele ca să facă niște proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparținea”, a spus Bădulescu pentru Mediafax.