Președinte al Camerei Deputaților pentru o săptămână în locul lui Liviu Dragnea, Florin Iordache a sesizat CCR în privința unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Curtea Supremă în cazul completurilor de 3 judecători.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara la Antena 3 că Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională în privința constituirii completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a arătat că în cazul completurilor de trei magistraţi de la Înalta Curte de Casație și Justiție, "prin analogie, lucrurile sunt identice" cu cele de cinci judecători, dar nu există o decizie a CCR în acest sens, transmite HotNews.ro.

"Mă întrebaţi de cele de trei. Prin analogie, lucrurile sunt identice. Da. Care-i deosebirea? Deosebirea faptului că nu avem o decizie a Curţii Constituţionale care să aibă în spate, să bazeze pe nelegala constituire a completelor de trei şi analogia nu o putem pune în operă, dar oricând şi oricine, Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituţională şi cei care mai sunt în curs de judecată, în căi de atac sau în contestaţie în anulare, dacă mai au termenul să nu fie expirat, pot ridica în faţa instanţei de judecată excepţia de neconstituţionalitate", a spus Tudorel Toader, la Antena 3.