Președinte al Camerei Deputaților pentru o săptămână în locul lui Liviu Dragnea, Florin Iordache a sesizat CCR în privința unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Curtea Supremă în cazul completurilor de 3 judecători.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara la Antena 3 că Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională în privința constituirii completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a arătat că în cazul completurilor de trei magistrați de la Înalta Curte de Casație și Justiție, "prin analogie, lucrurile sunt identice" cu cele de cinci judecători, dar nu există o decizie a CCR în acest sens, transmite HotNews.ro.

"Mă întrebați de cele de trei. Prin analogie, lucrurile sunt identice. Da. Care-i deosebirea? Deosebirea faptului că nu avem o decizie a Curții Constituționale care să aibă în spate, să bazeze pe nelegala constituire a completelor de trei și analogia nu o putem pune în operă, dar oricând și oricine, Avocatul Poporului poate sesiza Curtea Constituțională și cei care mai sunt în curs de judecată, în căi de atac sau în contestație în anulare, dacă mai au termenul să nu fie expirat, pot ridica în fața instanței de judecată excepția de neconstituționalitate", a spus Tudorel Toader, la Antena 3.