Președintele invită formațiunile parlamentare pentru consultări în vederea formării unui nou guvern luni după-amiază.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat că va avea discuții cu toate partidele în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după care va face „o evaluare proprie”.

„Voi avea discuții luni cu toate partidele, după care o să fac o evaluare proprie”, a spus Iohannis, aflat la Bruxelles pentru reuniunea Consiliului UE. „Vreau să cunosc toate opiniile, după care voi trece la desemnarea unei persoane”, a adăugat președintele.

 

„Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un Guvern și o persoană cu o majoritate parlamentară în spate”.

 

 

++++++

Președintele Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la începutul săptămânii viitoare, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, transmite Agerpres.

Potrivit Administrației Prezidențiale, luni, la ora 15,00, vor veni la consultări reprezentanții PSD și ALDE, la ora 16,00 au fost invitați cei ai PNL, iar la ora 17,00 - USR. La ora 17,30, delegația PMP va veni la Cotroceni pentru consultări, la ora 18,00 sunt așteptați reprezentanții UDMR, iar la ora 18,30 - grupul parlamentar al minorităților naționale.

Fiecare delegație poate fi formată din maximum 5 persoane, precizează Președinția.