Experta anticorupție Laura Ștefan, de la Expert Forum, este câștigătoarea premiului "Femeia curajoasă" 2015, acordat de Ambasada SUA, care, totodată, a nominalizat-o pentru premiul "Femei curajoase din întreaga lume", acordat de secretarul american de Stat, potrivit Mediafax.

Experta anticorupție Laura Ștefan, de la Expert Forum, este câștigătoarea premiului "Femeia curajoasă" 2015, acordat de Ambasada SUA, care, totodată, a nominalizat-o pentru premiul "Femei curajoase din întreaga lume", acordat de secretarul american de Stat, potrivit Mediafax.

"Suntem onorați să găzduim evenimentul din această seară și să acordăm recunoaștere unor femei care întruchipează compasiune, perseverență și, desigur, curaj. Aceste femei cu origini diferite lucrează în sectoare diferite ale societății, dar sunt unite de dorința lor de a aborda unele dintre cele mai dificile probleme cu care se confruntă România. Le suntem recunoscători pentru eforturile continue și suntem mândri să le acordăm recunoaștere în această seară", a declarat, joi seara, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, în deschiderea celei de-a doua ediții a premiilor "Femei curajoase din întreaga lume", o inițiativă a Departamentului american de Stat.

"În această seară ne concentrăm atenția asupra a patru femei curajoase, însă acest eveniment este inspirat de toate femeile din România și din întreaga lume. Țările cele mai sigure și cu economie puternică sunt cele care promovează egalitatea și respectul drepturilor femeilor", a afirmat Thompson.

Ambasada SUA a făcut patru nominalizări, câștigătoare fiind desemnată Laura Ștefan, de la Expert Forum, "un lider care distruge bariere și impulsionează comunitățile spre progres și egalitate", celelalte trei femei primind premii de recunoaștere.

"Sunt mândru să anunț că domnișoara Laura Ștefan este câștigătoarea premiului «Femeia curajoasă» a anului 2015 și nominalizarea Ambasadei SUA la București pentru premiul «Femei curajoase din întreaga lume», acordat de secretarul de Stat al SUA. Laura Ștefan este de mult timp un lider în lupta împotriva corupției din România și suntem mândri să-i acordăm recunoaștere în această seară. În fiecare an alegem un candidat pe care îl nominalizăm pentru premiul «Femei curajoase din întreaga lume» oferit de Departamentul de Stat al SUA, însă România are multe femei extraordinare care se dedică profund ajutării comunităților din care fac parte", a spus diplomatul american.

Dean Thompson a explicat că Laura Ștefan este expert în domeniul anticorupției și statului de drept și "o curajoasă susținătoare a statului de drept, reformei judiciare și drepturilor omului".

"Chiar și atunci când se confruntă cu insulte și amenințări la adresa sa, ea pledează neobosit pentru toate acestea, iar ONG-ul în cadrul căruia activează, Expert Forum, este un model pentru societatea civilă din România. Așa cum știm cu toții, grupurile societății civile sunt o componentă esențială a oricărei democrații. Ele trag autoritățile la răspundere. În această privință, Laura Ștefan a fost o luptătoare. Ea demonstrează nu doar neînfricare, luând public poziție împotriva abuzurilor, ci și o capacitate unică de a identifica posibile lacune legislative care pot genera abuz", a susținut însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București.

Acesta a subliniat că Ștefan a fost, recent, prima care a atras atenția asupra unor acte legislative adoptate tacit de Parlament, "care subminau cadrul juridic anticorupție și făceau prevederile Codului Penal neaplicabile în cazul aleșilor".