În cadrul unui interviu acordat prezentatorului BBC, Evan Davis, liderul UKIP, Nigel Farage a declarată că îi preferă pe imigranții indieni și australieni, în locul celor din Europa de est, deoarece primii sunt mult mai apropiați de cultura Marii Britanii și cunosc limba engleză mai bine decât ceilalți. 

 Cu toate că politicianul a susținut anul trecut politica anti-discriminare la adresa imigranților români, bulgari și polonezi veniți să muncească în Marea Britanie, Farage nu s-a abținut, în cadrul interviului de miercuri (22 aprilie), în a oferi o replică controversată:

Trebuie să mărturisesc că am o ușoară preferință. Cred, bineînțeles, că este mai probabil ca oamenii din India și Australia să fie vorbitori de engleză, să înțeleagă legile și să aibă o legătură cu această țară față de unele persoane care poate vin din țări care nu și-au revenit complet după perioada din spatele Cortinei de fier.

La începutul acestei luni, Nigel Farage a fost provocat la duel de un prinț polonez, sătul de mesajele xenofobe la adresa compatrioților săi, promovate în cadrul campaniei electorale din Marea Britanie. 

Sursă: The Guardian