Majoritatea americanilor susțin trimiterea de trupe americane în România și Polonia - sondaj
Două sondaje naționale de opinie comparative făcute în SUA și România arată faptul că americanii sprijină trimiterea de trupe americane în România și Polonia pentru descurajarea Rusiei, în timp ce românii sunt de acord cu ajutarea altor aliați.
Întrebați dacă SUA ar trebui să se implice în apărarea altui stat membru NATO dacă acesta este atacat, 57% dintre respondenți au răspuns afirmativ, 15% au spus nu, iar 28% sunt nehotărâți.
57% sunt de acord cu trimiterea de trupe americane în țări aliate NATO, precum România sau Polonia, pentru a ajuta la descurajarea amenințările recente ale Rusiei, 27% nu sunt de acord, în timp ce 16% sunt nehotărâți.
În cadrul proiectului de cercetare inițiat de think-tank-ul STRATEGIC Thinking Group / Grupul de Gândire Strategică în parteneriat cu The Bullfinch Group (SUA) și INSCOP Research (România) au fost întrebați și românii în legătură cu sprijinul pentru implicarea României în apărarea altor țări membre NATO. 70% au răspuns „da”, 25% - „nu” și 5 - nu știu/nu răspund.
60% dintre respondenți sprijină trimiterea de trupe
românești în alte țări NATO pentru descurajarea Rusiei, 36% nu sunt de acord, iar 3,9% nu știu sau nu răspund.
Background
Proiectul de cercetare a fost inițiat de think-tank-ul STRATEGIC Thinking Group / Grupul de Gândire Strategică în parteneriat cu The Bullfinch Group (SUA) și INSCOP Research (România).
Metodologie sondaj SUA
Sondajul de opinie național din Statele Unite ale Americii a fost realizat de The Bullfinch Group (www.thebullfinchgroup.com) în parteneriat cu INSCOP Research (www.inscop.ro), în cadrul unui proiect de cercetare initiat de think-tank-ul STRATEGIC Thinking Group / Grupul de Gândire strategică (www.strategicthinking.ro).
Datele au fost culese în perioada 19-23 februarie 2022 prin interviuri telefonice, volumul eșantionului fiind de 1.044 de votanți înregistrați.
Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.
Metodologie sondaj România
Sondajul de opinie național din România a fost realizat de INSCOP Research (www.inscop.ro) în parteneriat cu Verifield în cadrul unui proiectde cercetare inițiat de STRATEGIC Thinking Group (www.strategicthinking.ro).
Datele au fost culese în perioada 21-25februarie 2022.
Datele au fost culese prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eșantionului simplu, stratificat fiind de 1050 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste.
Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.
Comentarii