Peste jumătate dintre britanicii chestionați într-un sondaj publicat sâmbătă se opun organizării unui al doilea referendum asupra apartenenței la Uniunea Europeană.

În plus, aproape jumătate dintre britanici cred că noul prim-ministru Theresa May ar trebui să-și continue mandatul fără a convoca alegeri generale, potrivit sondajului, relatează Agerpres.

Sondajul realizat de ComRes pentru ziarele Sunday Mirror și Independent constată că 57% dintre cei chestionați nu doresc un al doilea referendum privind Brexit, față de 29% care îl vor.

46% afirmă că May nu ar trebui să convoace alegeri, în timp ce 38% cred că ea ar trebui să meargă prin țară pentru a obține sprijin pentru programul ei de a scoate Marea Britanie din blocul la care s-a alăturat în 1973.

În referendumul din iunie, 52% dintre cei care au luat parte au votat pentru ieșirea din UE, în timp ce 48% au votat pentru a rămâne, fapt ce a determinat ca mulți susținători șocați din tabăra „Remain” să ceară repetarea referendumului.

Patru milioane de persoane au semnat o petiție pentru a cere un al doilea referendum, iar Camera Comunelor va discuta aceasă petiție în sesiunea din toamnă. 

Dar May, care a preluat funcția de prim-ministru după ce David Cameron a demisionat în urma rezultatului, a exclus un al doilea vot, spunând că „Brexit înseamnă Brexit”.

Partidul conservator la putere a obținut o victorie neașteptată la ultimele alegeri generale din 2015 și May a declarat că nu ar trebui să fie altele până în 2020.

ComRes a intervievat 2.097 de adulți online între 13 și 15 iulie.