Martori la atacurile de la Paris descriu scene îngrozitoare, de infern, cu tiruri ca de mitralieră și mulți morți. Un patron de restaurant povestește că unii oamenii au continuat să mănânce, în timp ce se trăgea la doar câțiva metri de local.

”Am auzit zgomote, am fost convins că sunt petarde. I-am văzut pe oamenii aflați în La belle équipe (un bar) cum se aruncau la pământ. M-am baricadat în restaurant. S-a tras asupra terasei. Era sânge pe jos, oameni. Panică”, a povestit un bărbat pentru BFM Tv.  

"A început să se tragă în toate părțile. Am văzut scene îngrozitoare, atâția morți”, a mai spus el. 

”Au fost tiruri ca de mitralieră. A fost oribil. Unii oameni au continuat să mănânce, avem o capacitate incredibilă de negare”, a declarat Olivier, patronul localului Waly-Fay, aflat la 20 de metri de locul unde s-a produs unul dintre atacuri.

"La naiba, e un infern", a spus cineva care a reușit să scape din sala Bataclan.

Jurnalistul Simon Cooper, care se afla pe Stade de France când au avut loc exploziile, a relatat pentru BBC că, în pofida evenimentelor, ”meciul a continuat, iar fanii au aplaudat golurile Franței (împotriva Germaniei - n.r.) de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Un jurnalist de la Europe 1 prezent la concert a declarat că doi sau trei indivizi cu arme automate au intrat în sală și au început să tragă în oameni.

”Atacul a durat 10-15 minute. A fost de o violență extremă”, a spus el, precizând că atacatorii nu erau mascați și erau foarte tineri.

Un martor de la Bataclan citat de BFM a declarat că a auzit zgomot de arme automate și pe  cineva strigând Allahu Akbar.

”Trăgeau, își reîncărcau armele și trăgeau din nou, chiar și asupra celor care aflați la podea. Am văzut 10 persoane la podea, dar nu mi-am dat seama dacă erau răniți sau morți”, a povestit, pentru Europe 1, tânărul Julien, prezent la concertul rock din sala Bataclan.