Membrii organizației Pro România din orașul Târgu Neamț intenționează să treacă la USR, a anunțat coordonatorul organizației, Vlad-Pantelimon Peiu.

UPDATE 

USR Târgu Neamț anunță, într-o postare pe Facebook, că "nu s-a pus niciodată problema unei <<intrări în bloc>> a echipei Pro România Târgu Neamț în filiala USR Târgu Neamț.  Singura discuție a fost purtată cu liderul local al Pro România, care a solicitat o întâlnire cu reprezentanții USR pentru a afla condițiile în care ar putea deveni el membru USR. A existat doar o discuție în care a adresat întrebări și i-au fost adresate întrebări- Până în acest moment, nu există o adeziune semnată de liderul Pro România.Nu ne abatem de la criteriile de integritate stipulate de statutul USR".

+++

El a scris, pe pagina de Facebook, că membrii Pro România Târgu Neamț sunt dezamăgiți de deciziile luate în ultima perioadă de liderul partidului, Victor Ponta, potrivit Agerpres.

"Când am demarat proiectul Pro România la Târgu Neamț, mi-am pus foarte multă speranță în șansa noastră, a tinerilor, de a face o politică altfel. O politică mai curată, în care cetățeanul și necesitățile lui să fie în prim plan și nu interesele meschine ale unora sau altora. (...) Colaborarea noastră în limitele trasate de la București de către Victor Ponta, care pare că și-a pierdut complet mințile și orice urmă de bun simț, nu mai poate continua", a anunțat Vlad-Pantelimon Peiu.

Acesta a adăugat că, în urma consultărilor pe care le-a avut cu colegii din Pro România Târgu Neamț, a început discuțiile cu USR.

"În urma consultărilor pe care le-am avut cu colegii mei, echipa Pro România Târgu Neamț a decis să aleagă un alt drum, aceasta însemnând fie un alt partid, fie o construcție nouă, de la zero. Nu vă ascund faptul că am avut o întâlnire cu reprezentanți ai USR. Am purtat unele discuții în urma cărora am vrut să vedem dacă putem construi împreună ceva la Târgu Neamț, pe un set de valori comune și cu o orientare așa cum ne dorim - pe cetățean, oraș și proiecte benefice. Dacă nu se va concretiza un astfel de proiect, vom încerca să ne dedicăm cauzei noastre în mod independent, cel mai probabil", a mai scris, pe Facebook, Vlad-Pantelimon Peiu.