Traficul în portul Calais, din nordul Franței, a fost întrerupt total, în cursul nopții, timp de o oră și jumătate, din cauza unor migranți care au fost descoperiți înotând în largul portului spre feriboturi, transmite AFP.

Prezența unor migranți care înotau în portul Calais, încercând să ajungă la cheiurile de îmbarcare pentru feriboturile de mașini spre Dover, în Anglia, a fost semnalată la puțin după ora 02:00, sâmbătă, după cum a anunțat unul dintre salvatorii care au participat la căutări.

"Căutările au fost efectuate de către Centrul Regional Operațional de Supraveghere și Salvare), traficul din port a fost întrerupt timp de o oră și jumătate, de la 2.20 la 3.50, a anunțat prefectura maritimă.

Portul a fost închis pentru a permite desfășurarea căutărilor: feriboturile cu plecarea spre Anglia au rămas imobilizate și cele care veneau dinspre Dover așteptau la fața locului, în largul portului Calais, au anunțat autoritățile locale.

Un important dispozitiv de căutare a fost organizat: nave de serviciu, salvamari, elicopter al marinei naționale, ambarcațiuni ale gărzilor de coastă și bărci de pescuit, transmite AFP.

În cele din urmă un migrant a reușit să ajungă pe chei cu propriile mijloace și un altul a fost recuperat de o navă de salvare, au indicat autoritățile, precizând că aceste două persoane au fost preluate de echipele de ajutor și transportate la spital, scrie AFP, citat de Agerpres.

Aproximativ 5.000 de migranți, în special afgani și sudanezi, trăiesc în tabăra din Calais supranumită "Jungla", potrivit unui bilanț al statului francez realizat la sfârșitul lunii aprilie, relatează Agerpres.