150 de milioane de lei pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, destinate elevilor din mediile defavorizate.

Suma a fost alocată prin suplimentarea bugetului anual al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), prin hotărâre de guvern.

Banii sunt destinați achiziției de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. MEC urmărește astfel "să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar", potrivit unui comunicat de presă.

„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000.

Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, potrivit sursei citate.


Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.