USR îi cheamă în Parlament, pentru a oferi explicații românilor în cadrul "Orei Guvernului", pe miniștrii Energiei și Finanțelor, Virgil Popescu și Adrian Câciu.

„Constatăm cu toții că ministrul Finanțelor este total depășit de funcția pe care o ocupă, vedem declarații incoerente, propuneri aiuristice lansate în spațiul public. Domnul Câciu pare să nu înțeleagă faptul că declarațiile unui ministru de Finanțe influențează stabilitatea economică, predictibilitatea cerută de mediul de afaceri. Vedem și neînțelegerile pe acest subiect dintre liderii coaliției de guvernare, ceea ce accentuează imaginea unei guvernări incoerente, sperie companiile și creează dificultăți populației. Inflația este scăpată de sub control, iar domnii Cîțu și Ciolacu se țin de bambilici fiscal la televizor. Le cerem să se pună de acord și să dea predictibilitate, pentru că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate, iar românii trebuie să știe ce se va întâmplă cu banii lor, așa că îl așteptăm pe ministrul Finanțelor să vină să ofere explicații”, declarat purtătorul de cuvânt al SUR, Ionuț Moșteanu.

USR transmite și că susține categoric cota unică de impozitare și reamintește că a luptat constant pentru reducerea contribuțiilor plătite de români către stat, solicitând implementarea măsurii „Zero taxe pe salariul minim”.

Ministrul Adrian Câciu va fi convocat la „Ora ministrului” de grupul USR din Senat, în timp ce ministrul Virgil Popescu este așteptat la Camera Deputaților.

„Îl așteptăm pe domnul ministru Virgil Popescu să vină să explice ce măsuri are în vedere în perioada următoare pentru rezolvarea crizei energiei. Săptămâna trecută, la moțiunea simplă, din cauza actelor de huliganism, ministrul Energiei nu a mai dat explicații Parlamentului. Trebuie să aflăm și noi, și toți românii ce urmează să se întâmple și cum îi va ajuta statul să depășească această criză”, a mai precizat Ionuț Moșteanu.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a amânat pentru marți o decizie în ceea ce privește invitarea ministrului Energiei în Parlament.

Reamintim că săptămâna trecută, la moțiunea simplă depusă împotriva lui Virgil Popescu, plenul a fost suspendat câteva minute după ce acesta a fost agresat fizic la tribună de copreședintele AUR, George Simion.