Ministerul Sănătății a identificat, în fine, cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș. EurActiv.ro a scris în urmă cu zece zile că, statistic, cea mai frecventă cauză infecțioasă care duce la instalarea sindromului hemolitic uremic este bacteria E.coli.

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a declarat joi într-o conferință de presă că a fost identificată cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeș, și anume o tulpină de E-coli, relatează Agerpres.

„După întâlnirea de astăzi cu specialiștii de la Centrul European de Control al Bolilor, vă putem spune faptul că s-au identificat cauzele îmbolnăvirii, respectiv o tulpină de E-coli și specialiștii vor detalia acest lucru”, a spus demnitarul.

În ceea ce privește situația conducerii DSP Argeș, ministrul a spus că se derulează o anchetă a Corpului de control al Ministerului Sănătății care are termen de finalizare data de 4 martie.

„La finalizarea acesteia vom dispune toate măsurile legale care se impun. Am stabilit ca termen 4 martie finalizarea anchetei”, a afirmat ministrul.

El a recomandat ca alimentele să se achiziționeze din surse autorizate, ambalate corespunzător, iar produsele din carne să aibă autorizație sanitar-veterinară.

Totodată, ministrul a subliniat importanța spălării corespunzătoare a fructelor și legumelor, tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.