Mișcările civice Corupția Ucide și Rezistența au făcut apel la oameni să iasă la protest în Piața Victoriei, ca urmare a deciziei ministrului Justiției de a demara procedura de revocare din funcție a Procurorului general Augustin Lazăr.

UPDATE Câteva zeci de persoane protestează deja în Piața Victoriei din Capitală și au cerut demisia ministrului Justiției.


"Unul dintre puținii oameni onești și curajoși în fața politicianismului, Procurorul General, Augustin Lazăr, este azi înlăturat de Tudorel Toader, ministrul justiției, un personaj politic pus de PSD-ALDE. Mai devreme a fost declanșată procedura de revocare din funcție", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat Augustin Lazăr revocat. Acum în stradă! Ieșim pentru Justiție!

Mișcările civice au anunțat că la ora 20.00 va începe protestul din Piața Victoriei.

"În ce fel de țară vrei să trăiești? Hai ACUM în stradă!Ne vedem in Poata Victoriei astazi incepand cu ora 20:00. Vreți să avem cârpe de șters mizeria PSD în fiecare instituție sau vreți oameni și competențe?", mai arată sursa citată.

De asemenea, mișcările civice spun faptul că această decizie a lui Tudorel pune în pericol dosarul violențelor din 10 august, dar și alte dosare aflate pe rolul Parchetului General.

"Dosarul de la PG referitor la abuzurile jandarmeriei din 10 August, precum și toate dosarele instumentate de PG sunt în pericol. Ne așteptăm ca TOATE dosarele făcute cât a fost Lazăr la PG să fie contestate", mai informează organizatorii.