Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat vineri, la RFI, că opoziția ar putea depune o moțiune de cenzură încă din prima zi a noii sesiuni parlamentare, dacă Guvernul adoptă Ordonanțe de urgență pe justiție.

„Îmi asum și propunerea să așteptăm cu moțiunea de cenzură din prima zi când vine Parlamentul, când începe sesiunea fie extraordinară, fie ordinară, pentru că mă aștept la genul acesta de Ordonanță în fiecare zi (...). Nu este o decizie luată politic în PNL, dar dacă această OUG sau acest cumul de Ordonanțe legat de tema pe care domnul Toader o tot menționează, cu completurile de cinci judecători, legat de modificarea Codurilor (...), dacă aceste Ordonanțe care atacă statul de drept în esența sa vor fi date, nu văd altă soluție decât creionarea unei moțiuni de cenzură (...). Toată această ofensivă, tot acest nor negru din care o să pice multă grindină asupra statului de drept din România poate fi oprit doar dacă PSD nu mai guvernează. Or PSD nu mai poate guverna decât în urma unei moțiuni de cenzură adoptate de către Parlamentul României”, a declarat Gorghiu pentru RFI.

Gorghiu a mai spus că cea mai mare piedică pentru PSD, la ora actuală, este președintele Iohannis.

„La momentul acesta, piedica cea mai importantă (pentru PSD -n.r.) este președintele Iohannis, altfel ar avea toată puterea în stat. Evident că există întotdeauna pârghia atacării la Avocatul Poporului a acestor Ordonanțe, moțiunea de cenzură, dacă vrem să pice acest Cabinet, chiar și pârghia referendumului, instrument pe care președintele îl are la dispoziție”, a mai adăugat aceast.