Ministrul sănătății susține că se poate ajunge în următoarele săptămâni și la 1.500 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 într-o singură zi, ceea ce înseamnă 300 de pacienți în plus la Terapie intensivă.

"Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...). Eu aș vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe Terapie intensivă", a declarat luni seară, la TVR, ministrul sănătății, Nelu Tătaru.

Potrivit ministrului sănătății, transmiterea comunitară este întreținută de navetiștii care nu respectă regulile, de aglomerările de pe litoral și din stațiunile montane. De asemenea, crește numărul de cazuri și la personalul medical.

"Nu vrem să devenim un stat polițienesc. Sunt reguli care trebuie respectate de noi toți. În condițiile în care suntem obligați să impunem niște restricții, suntem obligați să impunem respectarea acestor restricții, cred că deja trecem la un al doilea pas în care o parte dintre concetățenii noștri chiar nu au înțeles nimic. Ne-am bucurat prematur la începutul lunii iunie, când aveam 120-130 de cazuri pe zi", a explicat Nelu Tătaru.

El a mai precizat că cei 4.000 de pacienți infectați cu COVID-19 care ori nu s-au internat, ori au solicitat externarea în cele trei săptămâni de vid legislativ au fost identificați în mare parte pentru că au avut nevoie de concedii medicale.