Actualul șef al Ministerului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici a fost propus la Ministerul de Finanțe, în locul lui Darius Vâlcov, iar Marius Nica va fi numit ministru al fondurilor europene.

Marius Nica, propunerea premierului Ponta pentru postul de ministru al Fondurilor Europene, este licențiat al Academiei Naționale de Informații "Mihai Viteazu", a Serviciului Român de Informații, activând, cinci ani, ca ofițer în Ministerul Apărării Naționale, potrivit HotNews.ro.

Nica este în prezent secretar general  - înalt funcționar public - al Ministerului Muncii, condus de Rovana Plumb, al cărei șef de cabinet a fost pe când era ministru al Mediului, dar și consilier la cabinetul ei de europarlamentar.


Premierul Victor Ponta a anunțat că a discutat astăzi cu șeful statului iar, Klaus Iohannis a acceptat cele două propuneri, transmite HotNews.ro.

Eugen Teodorovici, senator PSD, a ocupat postul de ministru al fondurilor europene din anul 2012, instituție înființată în timpul guvernării actualului premier, Victor Ponta, care a îndeplinit funcția de conducător interimar al MFP după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru fapte de trafic de influență, a demisionat pe 15 martie.

Administrația Prezidențială a confirmat informațiile.

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, și prim-ministrul Victor Ponta au convenit în cursul unei întrevederi la Palatul Cotroceni asupra desemnării noului ministru de Finanțe în persoana domnului Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene. La conducerea ministerului Fondurilor Europene va fi numit, în locul domnului Teodorovici, domnul Marius Nica. Luni, 30 martie a.c., la ora 10.00, cei doi miniștri vor depune jurământul la Palatul Cotroceni", potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.