Premierul Ludovic Orban a avut joi o reuniune (în regim de videoconferință) cu prim-ministrul polon Mateusz Morawiecki.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul și perspectivele de dezvoltare a relației bilaterale, inclusiv în domeniile economic și comercial, pe fondul măsurilor de relansare economică avute în vedere la nivel european și național, după criza generată de pandemia COVID-19, se arată într-o postare pe Facebook a Guvernului român.

În cadrul convorbirilor, partea polonă a prezentat modelul Fondului Polonez de Dezvoltare, urmând ca discuțiile pe această temă să continue la nivelul echipelor de experți din cele două țări.

Prim-miniștrii au exprimat aprecierea pentru calitatea relației bilaterale, fundamentată pe parteneriatul strategic solid și pe interesele comune în multiple domenii, subliniind interesul de a acționa pentru intensificarea acesteia. În acest context, au discutat despre posibilitatea organizării următoarei ședințe comune de guvern, până la finalul acestui an, în funcție de evoluția situației epidemiologice.

”Polonia este un bun prieten al României. Apreciez foarte mult colaborarea noastră și îmi doresc să o consolidăm îndeosebi în domeniul economic. Vreau să vă asigur, încă o dată, că Guvernul României este foarte deschis stimulării investițiilor, iar România este o destinație excelentă pentru oamenii de afaceri”, a subliniat premierul Ludovic Orban.