Premierul Ludovic Orban a declarat că în București masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile deschise, iar cursurile școlare vor trece în sistem online.

"În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcția de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore și prefectura convoacă Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență în termen de maximum 48 de ore. Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de trei la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin prevederile legii și ale hotărârii de Guvern privind starea de alertă", a declarat duminică premierul.

Ludovic Orban a precizat că se va impune obligativitatea portului măștii în toate spațiile deschise. Totodatăm vor fi suspendate cursurile școlare în format fizic și se va trece în sistem online în toate școlile.

În al treilea rând, vor fi suspendate activitățile în teatre, cinematografe, restaurante, cafenele, în spații închise.

Premierul a precizat este prematur să se discute despre o decizie de carantinare a Capitalei, după ce incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depășit pragul de trei la mia de locuitori.