Raportul prezentat vineri de şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, premierului Mihai Tudose arată că adjunctul său, Marius Voicu, este cercetat disciplinar, în timp ce în cazul a 22 de poliţişti a fost sesizat Parchetul General.

După înaintarea raportului către premierul Mihai Tudose, Nicu Dragoş Orlando, şeful Poliţiei Capitalei, şi adjunctul său au demisionat, vineri seara, din funcţie, scrie Mediafax.

Cei 22 de polițiști asupra cărora s-a început ancheta disciplinară sunt din cadrul Brigăzii Rutiere şi a secţiilor 18 şi 22 Poliţie.

În raportul lui Bogdan Despescu se arată că nu pot fi cercetaţi disciplinar, din cauza pensionărilor survenite între timp, doi poliţişti: colonel în rezervă Vasile Daniel- Gildo, fost şef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 şi colonel în rezervă Radu Viorel, fost şef Secţia 18 Poliţie.

Totodată, faţă de poliţişti, inclusiv faţă de cei aflaţi în pensie, "a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a aprecia în ce măsură faptele de mai sus constituie infracţiuni".

Ministrul de Interne a propus demiterea lui Despescu, dar premierul nu a fost de acord. Mihai Tudose a avut miercuri o discuție cu chestorul Bogdan Despescu în cadrul căreia i-a cerut măsuri în cazul agentului pedofil.