Raportul prezentat vineri de șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, premierului Mihai Tudose arată că adjunctul său, Marius Voicu, este cercetat disciplinar, în timp ce în cazul a 22 de polițiști a fost sesizat Parchetul General.

După înaintarea raportului către premierul Mihai Tudose, Nicu Dragoș Orlando, șeful Poliției Capitalei, și adjunctul său au demisionat, vineri seara, din funcție, scrie Mediafax.

Cei 22 de polițiști asupra cărora s-a început ancheta disciplinară sunt din cadrul Brigăzii Rutiere și a secțiilor 18 și 22 Poliție.

În raportul lui Bogdan Despescu se arată că nu pot fi cercetați disciplinar, din cauza pensionărilor survenite între timp, doi polițiști: colonel în rezervă Vasile Daniel- Gildo, fost șef al Brigăzii Rutiere până în august 2017 și colonel în rezervă Radu Viorel, fost șef Secția 18 Poliție.

Totodată, față de polițiști, inclusiv față de cei aflați în pensie, "a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a aprecia în ce măsură faptele de mai sus constituie infracțiuni".

Ministrul de Interne a propus demiterea lui Despescu, dar premierul nu a fost de acord. Mihai Tudose a avut miercuri o discuție cu chestorul Bogdan Despescu în cadrul căreia i-a cerut măsuri în cazul agentului pedofil.