Patronul Lactate Brădet, Marius Badea, declară că va închide producția și că nu mai crede în reabilitarea unității, deși e posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă. ANSVSA spune că în urmă cu o săptămână nu erau probleme aici.

Marius Badea a afirmat, cu lacrimi în ochi, că nu crede că fabrica sa va mai putea să își continue activitatea, chiar dacă, în mod oficial, s-a cerut doar sistarea activității în secția de brânzeturi.

"Eu nu am făcut rău în viața mea la nimeni. Suntem printre singurele fabrici care am plătit până la ultimul leu fermierilor. Nu este vreun fermier în țară care să se plângă de noi. Întotdeauna am plătit mai mult pe laptele materie primă decât era prețul pieței, pentru a avea un lapte de calitate. Am mers să cumpărăm lapte și la 400-500 kilometri distanță numai să luăm de la niște ferme sigure și să oferim niște produse de calitate. Ceea ce se întâmplă astăzi, probabil, că va fi ultima conferință. Eu unul nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el", a spus Badea, într-o conferință de presă la Pitești.

Patronul Lactate Brădet a subliniat că firma a luat toate măsurile "pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit".

"Din păcate au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a declarat Badea.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeș și una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte și analizele medicale ale angajaților au fost întotdeauna conforme, a susținut Badea.

"Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricație, fie în manipulare, la noi (...), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă", a mai afirmat Marius Badea.

De asemenea, Badea a exclus orice legătură între produsele comercializate de firma sa și moartea bebelușilor.

"Doar de la 2 februarie avem acest tip de produs. Nici nu vreau să îmi treacă prin cap că noi vreodată am putut să facem un produs care să afecteze viața unui micuț. Din punctul meu de vedere, categoric nu poate să fie o legătură între produsul nostru și moartea copiilor", a spus patronul.

El nu a dorit să comenteze faptul că ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declarația oficialului a fost "un pic cam pripită".

La rândul său, președintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat, marți, că inspectorii instituției au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeș și nu au găsit nicio problemă.

În ceea ce privește cele două ferme care au furnizat laptele către firma Brădet, acestea "livrează lapte în mai multe părți" și "acum se recoltează probe de acolo", a afirmat președintele ANSVSA.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din județul Argeș, mai exact în brânza de vacă produsă de firma Lactate Brădet, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Luni, ANSVSA a anunțat că, potrivit analizelor preliminare, bacteria E.coli a fost depistată în 20 de kilograme de brânză de vaci într-un magazin din Curtea de Argeș. (Detalii, aici)