Asociația Pro Infrastructura spune că decalarația ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, referitoare la faptul că România va finaliza anul acesta 180 de km de autostradă, este o promisiune "fără responsabilitate".

"La dezbaterea bugetului de stat, Rovana Plumb promite fără responsabilitate, fără rușine și fără să gândească: <<Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic în ceea ce privește autostrăzile 180 de kilometri>>. Se promite inaugurarea inclusiv a unor tronsoane unde nici nu s-au început lucrările în teren, iar termenele contractuale de proiectare și execuție sunt de 19 luni (A3 Borș-Biharia), 24 luni (A3 Râșnov-Cristian) sau 3 ani (A7 Centura Bacău și DX12 Craiova-Slatina), arată Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook.


Asociația spune că nu se va întâmpla nimic cu "declarațiile sforăitoare și minciunile gogonate" de acum, deoarece "nimeni nu-i trage la răspundere pe acești indivizi care nu au pic de jenă".

"Se va întâmpla ceva la final de 2019 când, EVIDENT, declarațiile sforăitoare de acum se vor dovedi că sunt doar promisiuni pentru naivi, dezinformări grosolane și minciuni gogonate? NU, NIMIC! Deoarece nimeni nu-i trage la răspundere pe acești indivizi care nu au pic de jenă sau limite ale bunului simț", mai arată asociația.

Totodată, Pro Infrastructura crede că scenariul realist ne indică 43,28 km noi de autostradă în 2019, iar cel foarte optimist indică 69,18 km.