PNL transmite că a dat startul unei campanii prin care vrea să îi convingă pe guvernanți să construiască Autostrada Iași- Tg. Mureș.

Astfel, PNL a inițiat petiția publică „Autostrada Unirii cu bani europeni” pentru a determina Guvernul României să asigure finanțarea autostrăzii din bani europeni, "fără alte costuri ascunse prin formule de tip parteneriat public-privat". 

În acest sens, liberalii cer Executivului să transmită la Comisia Europeană cererea de finanțare din bani europeni a autostrăzii .

"Construirea autostrăzii Iași-Târgu Neamț-Târgu Mureș este un obiectiv asumat de Partidul Național Liberal, care va asigura legătura  dintre Moldova și Ardeal și Vestul Europei și va crea premisele pentru a genera locuri de muncă mai bine plătite și va impulsiona dezvoltarea economică, creșterea investițiilor, exporturilor și turismului. Până în acest moment, pentru zona Moldovei, lipsa infrastructurii corespunzătoare a condus la creșterea discrepanțelor și a decalajelor interregionale, la accentuarea migrației și la o rată și mai redusă a investițiilor străine comparativ cu restul țării, bunăstarea județelor din Moldova fiind în mod clar afectată", transmite PNL printr-un comunicat de presă.