Președintele PNL, Florin Cîțu, nu consideră că politicienii trebuie să vină cu soluții în cazul procentului din PIB asumat prin Planul Național de Reziliență și Recuperare (PNRR) pentru creșterea pensiilor, ci Guvernul.

"Începem să funcționăm cum trebuie. Orice discuție despre creșterea pensiilor nu poate fi făcută fără Ministerul Finanțelor. Dacă sunt venituri, noi susținem o creștere a pensiilor, atâta timp cât rămânem în parametrii negociați cu Comisia Europeană pentru deficitul bugetar. Mai există o variantă în care Ministerul Finanțelor și premierul merg la Bruxelles  și discută un deficit mai mare. Totul este posibil. Este nevoie doar de o soluție care să vină de la Guvern", a spus Cîțu.

Întrebat dacă PNRR poate fi modificat pentru ca pensiile să fie majorate cu un procentaj mai mare decât cel asumat de țara noastră în Plan, șeful Senatului a afirmat că premierul și Ministerul Muncii și cel al Finanțelor să meargă la Bruxelles.

"Dacă reușesc acolo cu argumente să obțină o renegociere, noi o vom susține. (...) Soluțiile trebuie să vină de la Guvern, nu de a politicieni", a mai spus Florin Cîțu.

El a precizat că ministrul Muncii, Marius Budăi, nu a prezentat un proiect referitor la procentul cu care ar putea crește pensiile.

"Putem pune 80% pe hârtie, noi susținem. Dacă Ministerul de Finanțe nu poate susține, asta este", a declarat el.

Citește și: Nicolae Ciucă recunoaște că a discutat cu Iohannis renegocierea PNRR

Acesta a mai punctat că în PNRR nu este vorba doar despre creșterea pensiilor.

"Dacă era doar despre creșterea pensiilor, nici nu le puneam în PNRR. Luam un Excel, făceam un tabel și vedeam cu cât cresc pensiile și gata, mergeam toți acasă", a afirmat acesta.