Deputatul PNL Ludovic Orban a fost propus luni candidat al partidului la Primăria Capitalei de către Comisia de unificare a liberalilor, înlocuindu-l pe Cristian Bușoi.

„Am luat decizia de a continua bătălia pentru Primăria Capitalei în formula unei echipe. (...) Această bătălie va fi continuată de PNL având candidat pe domnul Ludovic Orban”, a declarat Cătălin Predoiu, președintele interimar al partidului.

Liberalul a arătat că decizia ca Ludovic Orban să fie desemnat candidat a fost luată în baza sondajului de opinie intern, care a arătat cine are cele mai mari șanse pentru câștigarea Primăriei Capitalei, informează Agerpres

„Stau umăr la umăr (n.r. - în sondaj Orban și Bușoi), în marja de eroare în jurul cifrei de 30%, prin urmare a fost o decizie obiectivă, dar plecând în același timp și de la șansele pe care credem că le are unul sau altul la această bătălie”, a spus Predoiu.

El a subliniat că Primăria Capitalei nu trebuie „lăsată pe mâna PSD”.

La rândul său, Cristian Bușoi a susținut că decizia ca el să nu mai fie candidat la Primăria Capitalei a fost luată în comun acord cu liderii liberalilor de la nivel central în baza sondajului intern.

„Cred în șansa lui Ludovic Orban de a convinge electoratul de dreapta, nu doar al PNL, ci și cel care astăzi ar putea să se îndrepte în sondajele de opinie către alți candidați sau alte partide politice. Îl voi susține cu toată tăria și cred că PNL are o șansă foarte mare să câștige Bucureștiul în acest fel”, a susținut liberalul.

El a indicat că o victorie a PNL în București este „obligatorie”.

„PNL are o singură opțiune: să câștige Primăria Generală. (...) O victorie a PNL în fața PSD la București este obligatorie și mai importantă decât orice proiect personal. Pentru asta am decis să susțin candidatul PNL care va reuși să strângă votanții fragmentați de dreapta și să câștige împotriva PSD, pe dl Ludovic Orban. În politică, ca și în viață, forța stă nu în ambiția de câștig personal, ci în voința de a-ți ajuta echipa să câștige. (...) Nu mă opresc, nu dezertez, doar predau ștafeta unui coleg, dl Orban, conform deciziei luate împreună cu conducerea PNL. Nu cred în retrageri și în cedări. Am 37 de ani și am învățat că cea mai importantă lecție în politică este: ai reușit, continuă; nu ai reușit, continuă până când câștigi încrederea oamenilor”, a spus Bușoi.

El a arătat că va continua să susțină proiectul PNL București și proiectul său pentru modernizarea sistemului de sănătate.

„Bucureștiul are probleme serioase, fiindcă șapte ani a trăit un haos vesel: de la autostrada suspendată la cel mai lung cârnat din lume ne-am distrat cu toții pe banii noștri. Dacă nu suntem atenți, PSD va pune mâna din nou pe București, iar problemele Bucureștiului vor fi și mai grave”, a afirmat Bușoi, potrivit Agerpres.