Autoritățile franceze depun toate eforturile pentru a preveni atentatele teroriste și pentru a dejuca planurile jihadiștilor, dar, inevitabil, țara va fi lovită de noi atacuri, avertizează premierul Manuel Valls, transmite Reuters.

Premierul Franței a precizat că este inevitabil ca oameni nevinovați să își piardă în continuare viețile în atacuri teroriste viitoare.

”Trebuie să strângem plasa și să oferim polițiștilor și serviciilor secrete toate resursele de care au nevoie, însă vom fi martorii unor atacuri viitoare. Mai mulți nevinovați își vor pierde viețile”, a declarat Valls.

Prim-ministrul a mai susținut că autoritățile franceze au dejucat 15 atentate teroriste în ultimii trei ani și duc o bătălie continuă pentru combaterea celulelor teroriste.

În același timp, OCAM a lansat un avertisment cu privire la iminența unor atacuri teroriste în Belgia și Franța, după ce militanții Statului Islamic au părăsit Siria și se îndreaptă spre țărmurile Europei, pe mare.

De asemenea, riscul atentatelor teroriste pe teritoriul francez a fost sporit și de Campionatul European de Fotbal Euro 2016, care a determinat un influx de peste două milioane de străini.

Anunțul premierului vine după ce un presupus jihadist a ucis un comandant de poliție și pe partenera sa în suburbia pariziană Magnanville, care, deși era pe lista persoanelor supravegheate de serviciile secrete și a fost condamnat anterior la trei ani de închisoare pentru apartenența la o celulă jihadistă, care s-a alăturat extremiștilor pakistanezi, a reușit să-și ducă planul terorist la capăt.