Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit, marți, pe Julian King Comisar pentru Securitate însărcinat cu lupta împotriva terorismului și a crimei organizate.

UPDATE Marea Britanie a salutat decizia Comisiei Europene de a aloca portofoliul uniunii de securitate comisarului britanic nominalizat, Julian King.

"Securitatea este o chestiune vitală pentru toate statele membre, iar cooperarea în UE poate ajuta la a ne apăra mai bine pe toți de seria de amenințări cu care ne confruntăm. Marea Britanie va continua să își respecte drepturile și obligațiile în calitate de stat membru până la ieșirea din UE, așa că este corect să avem în continuare un rol de comisar", se arată în comunicat dat publicității de Guvernul britanic.

+++

King îl va înlocui pe precedentul comisar britanic, Jonathan Hill, care a demisionat după votul în favoarea Brexit, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

"Președintele Juncker și-a anunțat intenția de a-i atribui portofoliul securității Uniunii lui Julian King, fostul ambasador britanic la Paris", se anunță în comunicatul venit de la Comisia Europeană.

Julian King a fost nominalizat ca reprezentant al Marii Britanii în Comisia Europeană pentru a-l înlocui pe Jonathan Hill, care demisionase după ce britanicii au votat în favoarea Brexit în 23 iunie și de către fostul premier David Cameron.

Portofoliul lui King va include un răspuns european în lupta împotriva terorismului, a criminalității organizate și a criminalității informatice, potrivit Comisiei.

Numirea lui King mai trebuie să fie aprobată de către Parlamentul European, potrivit Reuters.