Primul grup de piloți ucraineni a plecat deja la antrenamentele pe avioane F-16, iar Forțele Aeriene ale Ucrainei speră ca și al doilea și al treilea grup de piloți și ingineri să plece în curând să se antreneze.

Publicația ucraineană Korespondent îl citează pe Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al comandamentului Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

"Primul grup a plecat. Sperăm că atât al doilea, cât și al treilea, de asemenea, se vor antrena în viitorul apropiat", a menționat Ihnat.

Acesta a adăugat că partea ucraineană se așteaptă să profite la maximum de oportunitățile oferite de aliați pentru antrenamentele respective, dar unii dintre piloți vor rămâne în Ucraina, pentru a proteja cerul țării.

Ihnat a calificat pregătirile pentru consultările cu aliații cu privire la infrastructura necesară avioanelor F-16 drept o sarcină pentru autoritățile ucrainene.

"Infrastructura nu este o mare problemă. Grupul de control al zborului, comunicațiile [...] se vor adapta. Specialiștii noștri se gândesc și lucrează de mult timp la acest proces aici, în Ucraina, împreună cu partenerii noștri", a precizat Iuri Ihnat.

Sursa: RADOR