Un soldat rus de 21 de ani a fost condamnat luni la închisoare pe viață pentru uciderea unui civil ucrainean. Tot astăzi s-a înregistrat prima demisie în diplomația rusă.

Un tribunal din Ucraina l-a condamnat la închisoare pe viață pe soldatul rus Vadim Șișimarin, în primul proces privind crimele comise de armata rusă de la invadarea țării, relatează Deutsche Welle.

În timpul procesului care a durat patru zile, tânărul a mărturisit că a împușcat mortal un civil în satul Ciupakhivka, din regiunea Sumy. El a susținut că l-a ucis pe civil la ordinul superiorilor.

"Regret. Regret foarte mult. Sunt gata să accept orice decizii", a spus el înainte de pronunțarea verdictului. Avocatul lui a spus că va contesta hotărârea instanței.

Demisie a unui diplomat rus

Boris Bondarev, consilier rus la Națiunile Unite în Geneva, a demisionat din cauza invadării Ucrainei.

"Nu mi-a fost niciodată rușine de țara mea", a scrie el LinkedIn, explicând decizia de a demisiona.

"Cei care au gândit acest război își doresc un singur lucru - să rămână la putere pentru totdeauna, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile ca tonaj și costuri cu întreaga marină rusă, bucurându-se de o putere nelimitată și de deplină impunitate”, a adăugat Bondarev.

El lucrează în MAE rus din 2002.

Primul militar rus judecat la Kiev pledează vinovat pentru uciderea unui biciclist

Mai mult pe EurActiv »