Conducerea interimară a Direcției Naționale Anticorupție va fi asigurată de procurorul-șef adjunct al DNA Călin Nistor, au declarat pentru HotNews reprezentanți ai instituției.

Conform surselor citate, la ședința cu conducerea DNA procurorul general Augustin Lazăr nu a făcut nicio propunere pentru preluarea interimatului la șefia instituției. În aceste condiții, începând de miercuri, când expiră mandatul Ancăi Jurma, interimatul DNA va fi asigurat de procurorul șef adjunct al DNA Călin Nistor, potrivit reglementărilor interne.

Procurorul general Augustin Lazăr declara marți dimineață pentru HotNews că nu se grăbește cu desemnarea unui nou interimar. "Nu ne grăbim cu interimarul. Lupta anticorupție va continua", a afirmat Lazăr.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) trebuia să dezbată luni propunerea de prelungire a delegării Ancăi Jurma la conducerea Direcției Naționale Anticorupție, însă aceasta a anunțat, printr-o scrisoare transmisă CSM, că nu mai dorește încă un mandat interimar la conducerea DNA. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader.