Premierul Dăncilă a anunțat miercuri seară, la finalul ședinței CEx, că Lia Olguța Vasilescu este propunerea PSD pentru Ministerul Dezvoltării, în timp ce trezorierul partidului, Mircea Drăghici, este propunerea pentru Ministerul Transporturilor.

"Am hotărât în cadrul CExN cele două nominalizări, și anume pentru Ministerul Dezvoltării Regionale - Lia olguța Vasilescu, pentru Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici. În unanimitate am hotărât acest lucru, având în vedere atât experiența Olguței Vasilescu în administrație publică, dar și experiența în ceea ce privește domeniul transporturilor a domnului Mircea Drăghici, inginer auto, absolvent al autovehicule rutiere. Acestea sunt cele două nominalizări pe care le vom face în perioada imediat următoare către președintele României", a declarat Viorica Dăncilă.
 
Întrebată de ce crede că Olguța Vasilescu, conform propunerilor PSD, ar putea fi un ministru bun și la Muncă, și la Transporturi, dar și la Dezvoltare, premierul a replicat: "Am văzut că acest lucru este hotărât de președintele României, ceea ce mie nu mi se pare un mod corect de a proceda. Da, consider că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii. Bineînțeles, nu în același timp".
 
De asemenea, Dragnea a spus că se așteaptă la orice de la președinte în ceea ce privește nominalizarea lui Vasilescu la un alt minister.
 
"Ne-am obișnuit că domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituție, dincolo de lege, deci orice e posibil, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituției și a deciziei CCR", a spus Liviu Dragnea.