Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, Occidentul își face singur rău cu sancțiunile împotriva Rusiei, care au dus la o deteriorare a economiilor europene, a spus el în timpul unei videoconferințe cu oficiali guvernamentali de rang înalt.

În ceea ce privește economia Rusiei, el a explicat că inflația s-a stabilizat, iar Rusia ar trebui să-și folosească libertatea bugetară pentru a oferi mai mult sprijin economiei interne, a spus luni președintele rus.

****

România s-ar afla, alături de Polonia, Statele Unite și Canada, printre țările care ar fi trimis cei mai mulți mercenari să lupte alături de Armata Ucrainei, susține Ministerul rus al apărării, citat de agenția Tass.

De la începutul războiului, regimul de la Kiev ar fi recrutat 6.824 de mercenari străini din 63 de țări.

O altă linie a propagande ruse se referă la niște presupuse planuri privind atacarea bisericilor din Ucraina, de Paște. În noaptea de 24 aprilie, „regimul de la Kiev, cu sprijinul țărilor occidentale, plănuiește provocări teribile” cu multe victime, iar faptele vor fi puse pe seama trupelor ruse, a spus general-colonelul Mihail Mizințev.

*****

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că nu se observă progrese în negocierile cu Ucraina pentru a pune capăt războiului. Dinamica lasă de dorit, a declarat Dmitri Peskov, citat de Interfax. Ucraina își schimbă adesea poziția și nu dă dovadă de o consecvență deosebită. Cu toate acestea, există încă contacte și negocierile vor continua la nivel de experți.

Peskov a susținut că „operațiunea militară specială” va continua și că totul decurge conform planului.