Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri în dezbatere publică rezultatelor proiectului „România Educată: viziunea și strategia de dezvoltare a educației pentru 2030”.

Proiectul prevede, printre altele, un Bacalaureat teoretic pe bază de materii și conținut disciplinar, pe care îl pot susține absolvenții rutei teoretice sau absolvenții rutei vocaționale. El poate fi susținut și de absolvenții rutei profesionale care au urmat programul de pregătire adițională. Bacalaureatul teoretic conferă acces ulterior la ciclul de licență pe filieră teoretică.

De asemenea, adaptabilitatea sistemului la schimbările externe și la tendințele viitorului este o altă măsură care se regăsește în document.

Admiterea la liceu cu 33% media tezelor naționale din gimnaziu, modul de admitere la facultate, licență profesională și accesul într-o carieră didactică sunt alte obiective ale proiectului.

Rezultatele proiectului pot fi consultate aici.

În deschiderea evenimentului, președintele Klaus Iohannis a spus că proiectul "România Educată "este un proiect strategic, care vrea să creioneze bazele sistemului educațional din România pentru secolul XXI, pentru viitor".

Acesta a ținut să precizeze că România Educată nu este un proiect de lege sau doar o poveste politică, dar nici progamul meu electoral.

Conform site-ului romaniaeducata.eu, în acest proiect au fost implicate 64 de ONG-uri și au fost consultate 12470 de persoane.