Președintele Franței a declarat că va intensifica atacurile împotriva Statului Islamic, în Siria. Aceasta, după discuțiile de luni la Paris cu Premierul Marii Britanii pe tema colaborării în lupta împotriva grupării teroriste.

UPDATE, la finalul întâlnirii: "Vom intensifica atacurile, selectând ținte care pot cauza cele mai mari pierderi posibile în rândul armatei teroriste”, a declarat Francois Hollande, luni, la Paris, potrivit presei străine.

Premierul Marii Britanii, David Cameron a subliniat susținerea pentru eforturile Franței și a spus că este convins că țara sa va adopta acțiuni similare.

„Susțin ferm acțiunile Președintelui Hollande împotriva Statului Islamic, în Siria. Este convingerea mea că Marea Britanie ar trebui să porcedeze la fel”. 

Franța insistă pentru o coaliție internațională mai puternică în războiul declarat rețelei teroriste, transmite BBC.

Corespondentul BBC a transmis luni dimineață, înaintea întâlnirii celor doi lideri, că vor fi comparate informații din zona de securitate și informații, ale serviciilor din Franța și Marea Britanie. În același timp se va ridica problema scopului raidurilor aeriene ale Marii Britanii împotriva țintelor aparținând Statului Islamic din Orientul Mijlociu.

Marea Britanie ar putea să se alăture bombardamentelor din Siria înainte de Crăciun, transmite și The TelegraphSurse din Downing Street au declarat pentru publicația citată că David Cameron va obține susținerea unui vot în Camera Comunelor pentru autorizarea atacurilor. 

Primul ministru britanic urma să prezinte prezenta o „strategie comperhensivă” pentru a lupta împotriva grupărilor teroriste, în câteva zile, accelerând eforturile de a obține susținere pentru raiduri aeriene. 

Deocamdată, forțele aeriene britanice sunt autorizate să bombardeze numai în Irak.

Este de așteptat ca David Cameron să utilizeze informații din discuțiile de luni, cu Francois Hollande, pentru a contura argumente în sprijinul acțiunilor care trebuie adoptate, ca urmare a atacurilor teroriste de la Paris.