Președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță în dosarul privind fraudarea referendumului din 2012, a fost audiat, luni, de completul de cinci judecători de la instanța supremă. La ieșire, acesta a evitat să vorbească despre proces.

„Nu vreau să comentez asta (despre acuzații, n.r.), vreau decât să spun (sic!) că în continuare cred în nevinovăția mea, în adevăr și în înțelepciunea instanței. Ce am avut de spus am spus în fața instanței”, le-a spus liderul PSD jurnaliștilor la ieșirea de la termenul de judecată de luni. 

Dragnea a refuzat să răspundă unei întrebări legate de o eventuală retragere a sa din politică în cazul în care instanța de recurs va menține sau chiar înăspri condamnarea inițială primită de el în acest dosar.

„Nu suntem în situația asta, dumneavoastră vorbiți despre viitor”, a spus Dragnea.

 

Președintele PSD a fost întrebat apoi despre recomandarea făcută senatorilor social-democrați în chestiunea votului pentru aprobarea cererii DNA de arestare a lui Dan Șova. Liderul social-democraților a amintit că a cerut încă de anul trecut modificarea Constituției și eliminarea acestei proceduri parlamentare.

„Din cauza acelei prevederi constituționale, sunt puși parlamentarii, care nu sunt judecători și nici măcar procurori, să ia o decizie juridică de importanță foarte mare pentru destinul unui om. Eu cred că nu noi trebuie să hotarâm”, a spus Dragnea. 

Întrebat ce -a schimbat de la precedenta cerere de arestare a lui Șova, respinsă de senatori, și până acum, Dragnea a răspuns: „S-o fi schimbat ceva la noi la partid”.