Mihaela Udrea, fost director în cadrul Ministerului Sănătății, a fost condamnată de Tribunalul București la cinci ani și patru luni închisoare cu executare. Mihaela Udrea a fost filmată de șase ori în biroul de la minister când primea mită.

Fostul director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății, Mihaela Udrea, a primit o condamnare la cinci ani și patru luni de închisoare cu executare pentru șase infracțiuni de luare de mită. Prin sentință, magistrații au dispus și confiscarea a 7.500 lei și 500 de euro, precum și a unei creme "Lancome", primite ca mită.

Sentința a fost dată marți de judecătorii de la Tribunalul București și nu este definitivă.

Procurorii anticorupție au trimis-o în luna septembrie în judecată pe Mihaela Udrea sub acuzația de luare de mită.

Conform procurorilor, „în perioada 16.04 – 27.08.2015, Mihaela Udrea a primit în biroul său din cadrul Ministerului Sănătății, de la un număr de șase persoane, sume de bani și produse cosmetice, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu, legate de avizarea unor puncte de lucru farmaceutice”.

Pe 27 august 2015, procurorii anticorupție au prins-o în flagrant după ce a primit 2.000 lei.

„Cu ocazia percheziției, în biroul inculpatei au fost găsite mai multe plicuri ce conțineau suma de aproximativ 4.000 lei și mai multe produse cosmetice", susțin procurorii anticorupție.

Mihaela Udrea a fost director interimar al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale. În luna iulie a promovat concursul pentru aceeași funcție.